- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
גורדון נ' נאות כיפת הזהב בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
5839-08-11
23.10.2013 |
|
בפני : עדי חן-ברק |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: בנימין גורדון |
: 1. נאות כיפת הזהב בע"מ 2. נכסי כלל חברה לביטוח בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
בקשה לתיקון כתב תביעה.
1.בפני תביעת נזיקין שהוגשה בגין תאונת עבודה שארעה לתובע ביום 24.5.08, במהלך עבודתו כמטפל סיעודי אצל הנתבעת.
נטען כי במועד זה נפגע בגבו בעת שהרים מטופל סיעודי מכיסא גלגלים.
2.בשל פערים בין חוות דעת המומחים שהגישו הצדדים, מונה מומחה מטעם ביהמ"ש (פרופ' סודרי) אשר קבע בחוות דעתו (אשר ניתנה לאחרונה) כי חלק מהנכות ממנה סובל המערער יש לייחס לאירוע נוסף (ע"פ הנטען על ידי התובע גם כן של הרמת חולה) שהתרחש ביום 22.3.08.
3.בעקבות חוות דעת זו הגיש התובע בקשה לתיקון כתב תביעתו כך שיתווסף האירוע מיום 22.3.08 שאף הוא התרחש, על פי הטענה, במסגרת עבודתו אצל הנתבעת כמטפל סיעודי.
במסגרת הבקשה נכתב כי התביעה המקורית לא כללה התייחסות לאירוע זה, שכן התובע לא ייחס לו חשיבות מאחר ויכול היה מבחינה רפואית לחזור ולעבוד אחרי אותו אירוע ועל כן אף לא סבר כי נגרמה לו נכות צמיתה באותו אירוע.
4.ב"כ הנתבעות מתנגדת לבקשה וטוענת כי טענת התובע לפיה לא ייחס חשיבות לאירוע תמוהה. עוד נטען כי מדובר בהרחבת חזית אסורה ובניסיון לבצע מקצה שיפורים לתביעה על מנת להגדיל את סכום הפיצוי, דבר שנעשה רק בעקבות קביעת המומחה שמונה מטעם ביהמ"ש.
5.הכרעה:
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים אני מתירה לתובע לתקן את כתב התביעה בדרך של הוספת האירוע הנטען מחודש מרץ 2008, זאת כמובן מבלי להכריע, בשלב זה, האם אירוע זה התרחש והאם בגין אותו אירוע יש לייחס נכות כלשהי - דבר שיהיה על התובע להוכיח במסגרת תביעתו (אם כי אציין, כבר כעת, כי מהתיק הרפואי עולה שביום האירוע הנטען – 22.3.08 פנה התובע לקופת חולים והתלונן על רגישות בעמוד שדרה שבגינה אף הופנה לביצוע צילומים. כן קיים רישום כחודש לאחר אותו אירוע נטען, מיום 13.4.08, בו נרשם "כאב גב מזה כחודש בעקבות הרמת חולה שטיפלו בזריקות ובהמשך כדורי אטופן ואלגולוזין פורטה. בממצאים נמצאה הגבלת תנועה והתובע נשלח לפיזיוטרפיה").
6.מכל מקום תקנה 92 לתקנות סדר הדין האזרחי מלמדת כי תיקון כתבי טענות יכול שייעשה בכל שלב של ההליך המשפטי, ובתנאי כי הדבר מקדם את בירור השאלות השנויות במחלוקת.
ההלכה הפסוקה אף מלמדת כי בתי המשפט נוקטים בגישה ליברלית ומקלה בבואם לדון בבקשות לתיקון כתבי טענות. ראה בענין זה עע"מ 5674/04 עירית ת"א נ' פרידמן חכשורי, לא פורסם ניתן ביום 4.6.08, וכן ראה רע"א 507/97 שיכון ופיתוח נ' סביון, פ"ד נא(2) 656, ע"א 3092/90 אגמון נ' פלדבוי, פ"ד מו(3) 214.
7.כן יש לתת את הדעת לשלב בו מבוקשת הבקשה.
התיק טרם נקבע להגשת תצהירי עדות ראשית, טרם נשמעו בו ראיות ואנו עדיין מצויים בשלב קדמי המשפט.
8.לכל האמור לעיל אוסיף כי לא ניתן לומר כי תיקון כתב תביעה על דרך הוספת האירוע הנטען אינו בעל חשיבות רבה לצורך ההכרעה בשאלות האמתיות השנויות במחלוקת בין הצדדים, בפרט על רקע קביעת המומחה שמונה על ידי ביהמ"ש.
9.סוף דבר - הנני מתירה את תיקון כתב התביעה כמבוקש.
הנני מתירה לב"כ הנתבעים לשלוח למומחה שאלות הבהרה בתוך 30 יום.
כתב הגנה מתוקן יוגש בתוך 30 יום.
10.הצדדים יגישו תחשיבי נזק ע"פ המועדים הבאים:
ב"כ התובע תוך 45 יום.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
